Söndag!!

Match SÖNDAG KL. 16 mot Rävåsen :P

Yeeeeeees !!!

Nu är deet så gott folk att jag ska på intervju. Det är inget som rör fotbollen men jag måste dela med mig av min glädje ändå  :D :D :D :D
Hälsoterapeutsinstruktör på BrobyGrafiska i Sunne. Intervju 15-16 Juni. Kommer jag inte in gråter jag. Jag vill verkligen verkligen det här. Hoppas dock att knät inte sabbar för mig bara. Det är ju mkt träning och mkt annat som har med det att göra och jag hoppas verkligen att knät inte ska hindra mig. Har dock en liten otäck känsla att det kanske kommer göra det. Men man ska komma in oxå, vi får se ;)

Och grattis Bjergestam...Barca vann CL-finalen ;D I en match där tydligen MU totaldominerade...första 10 minuterna. Haha det hade de inte mkt för ;P Nu ut i solskenet och bada hundar.


Ses på vallen på lördag gott folk ;)


tydligen...

så är det nån sorts final idag. Haha ett jävla tjat om det här. Har en kompis som skulle in till Nöjes och käka och titta på matchen så det måste väl va ganska stort antar jag :p Men var bara lugn... Jag har fixat detta, brorsan ska nämligen se matchen, och lite koll har jag, manchester- barcelona :) så han ska referera till mig för han kan inte skriva säger han :)
 Så lite kommer jag skriva om detta jag inte ens ska se ;P

//Emelie

OBS!

Om ngn hittat en Samsung digital kamera mellan omklädningsrummen och bilparkeringen vore jag evigt tacksam. Detta var i lördags efter DM-matchen och kameran ligger i en svart kameraväska...eller ja,litet skydd :)

Såååå ägda!

Eller ja, de kanske är att ta i. För Qbik hade chanser, på chanser, på chanser. Men det blir så när man missar hela tiden, det blir inte mål. Och Näslund hade en jävligt bra dag igår, hon gjorde ingen nervös igår inte. Och räddningen i slutet måste man nog anse vara "avgörande". Bra gjort Näslund.
Nån mer som behöver lite cred tycker jag är domaren. Fan, bättre domare har vi inte haft på hela säsongen. Utan tvekan bäst insats so far!
Och bäst var utan tvekan Andrea "Nappen" Lundberg, som jag för övrigt är lite bitter på då hon ska på peace&love utan mig :( Men jag kanske överraskar nappen ;)
Det var ingen tvekan och en väldig bestämdhet i allt hon gjorde igår, mkt bra. Och fru Skalman gjorde till och med ett par riktigt bra nickar ;)
Och våra kära forwards fick göra mål oxå, alla 3 :) Mkt bra och grattis till Fia att det äntligen lossnade och till Joppan som nu måste börja ösa in mål, för det bestämmer jag :P Bra tjejer. Vi hade ju även en forward till, Louise Andersson, upp plockad från U-laget idag. Det var nog tur det när Bjergestam fick en vridning i knät, Andrea hade ont i halsen och Berglunds son började kräkas i slutet på matchen. Louise gjorde lite inhopp överallt tror jag och det såg bra ut.

Så 0-3 till oss mot Qbik tycker jag verkligen är bra gjort tjejer. Kan inte annat än erkänna att jag var lite nervös i slutet där för Qbik tog stundtals över spelet och deras nr 17 var farlig men totalmissade hela tiden som tur var. Och det var inte bara farlig i målchanser talat utan hon var rent ut sagt farlig. Inget omdöme alls och gick in med dubbar före och fullföljde på spelare trots att bollen var bortspelad för länge sedan. Visst att man kan vara frustrerad för att man missar men man får inte börja spela farligt för att det inte går ens väg.
 
För övrigt lite orolig att vår trupp är lite tunn för att hålla resten av säsongen, hoppas vi kan fiska fram något nyförvärv under sommaruppehållet.

Jag är borta under resten av säsongen, det har jag inte som helst tvekan om. Mitt knä och jag är inte överens och så fort jag belastar det för mkt så svullnar det upp på 2 röda. Pratade med Lindén igår och hon har fortfarande ont i knät så det tar nog sin lilla tid det också. Sen har vi Linneas vridning från igår och även foten som vi får hoppas att det går bra med.
Det är lite för mkt oroväckande saker som finns i den tunna trupp vi redan har. Det är tur då att vi har lite backup från u-laget. Louise och Elina sköter sig väldigt bra så här långt ;)

Det här med rehab träning är ingen höjdare heller. Fick bittert erfara i lördags att 10 min cykling x 3 inte betyder att man kan tokcykla så man blir svett 10 min, sen köra lite styrketräning och sen avsluta med 5 min utan att knät blir väldigt väldigt svullet. Och då cyklade jag som sagt ändå bara 15 min sammanlagt men det gick ju inte riktigt som jag ville. Någon som har hört talas om att många har lite bråttom med rehaben...? Ska verkligen försöka att inte bli som brorsan så jag får väl helt enkelt lugna ner mig lite... Vi ses på Söndag min damer... hemma match ;)

//Emelie

gött me...

haha... 0-6 mina vänner.. 0-6 :p

Lite missvisande var det va?

Resultatet i Dm-matchen igår. Qbik var verkligen inte tillräckligt bra för att tillskrivas 0-5. Enligt min mening. Vi gav dem en match och jag kan inte påstå att de var så överlägsna som divisionerna tyder på att de borde vara.
De förvaltar de chanser de får emot ett alldeles för passivt Kil. Passiviteten vet jag inte om den beror på att vi skulle spela defensivt eller om det helt enkelt var lite läskigt att möta Qbik. Det vart alldeles för långt mellan mittfält och anfall och Joppan, Sara och Fia fick springa runt där uppe alldeles ensamma, det var ett otacksamt jobb de hade igår eftermiddag.
Men ändå. Bra att vi stod upp så pass som vi gjorde (trots det passiva) och jag tycker 0-5 är oförtjänt stora siffror. Qbik imponerade inte och man får väl bara hoppas att de gick på halvfart... :)

// Emelie

När jag ändå håller på här :)

Vi möter ju QBIK imorrn. Det känns lite stort. Eller ja...vi dänger dom ju självklart för att dom underskattar oss. Självklart gör vi det. Kikat lite på laguppställningarna och det ser bra ut. Vi är bra. Frågan är om dom verkligen är bättre?
Jag har aldrig förstått grejen med QBIK. Det är så tråkigt att titta på deras matcher. Det är ofta väldigt dåligt och helt enkelt tråkigt. Bara för att jag säger så så spelar de säkert fantastisk fotboll imorrn :P Men vi får hoppas att de inte gör det. Jag kan inte komma på något att skriva om våran uppställning. Vi har de bästa. Lindskog kommer säkerligen kämpa in ett mål. Carro kommer snurra upp alla på läktaren och sen sätta den fint i bortre krysset ;)
 
Nej men gott folk. Det ska bli intressant och se om vi kan skaka om QBIK tjejerna litegrann. Lite i alla fall ;)
Och de i QBIK som jag känner alltid är lite farliga är väl Mia Skoglund och Hasna. Så håll lite koll brudar.
Men vad ni än gör, ha inte för mycket respekt för dom. För vi är bra, jävligt bra. När vi vill :)

Ses på Sannerudsvallen imorrn. 16.00 är det avspark.

insats för familjen Jernberg..

gjorde jag i onsdags också. Eftersom jag är sjukskriven från jobbet i samband med denna förbannade skadan jag lyckats åsamka mig har jag vääääldigt mycket fritid. Och av någon konstig anledning har man även en tendens att vända på dygnet lite grann då alla bra tv-serier går på sena kvällar :)
 Så när mamma berättade att hon skulle åka och hämta min äldsta lillebror Erik efter hans match mot Ängelholm i onsdags kväll, så var jag inte sen att anmäla mig frivillig att åka. Vi har släkt ifrån Danmark på besök över helgen så nästan hela släkten bor ute på Bomsta baden så av denna speciella anledning ville "vi" ha hem Erik. Sagt och gjort, jag släpade med mig en mycket nattpigg kompis som inte heller kände att hon hade något bättre för sig än att åka ner till Ödeshög mitt i natten och hämta brorsan. 22.20 lämnade vi Vålberg och ställde in GPS:en på Ödeshög. Kan säga som så här. Det var vi och långtradarna. Timing hade vi också. Vi anlände till Ödeshög 10 min efter att bussen lämnat av Erik där :)
Att bli hämtad förtjänade han faktiskt lite oxå då han hade gjort en riktigt bra match. Enligt matchrapportören på plats i Ängelholm var det den bästa i blåsvart matchställ, men sen fick han ju för första gången spela på den position han ska spela på också, släpande anfallare. Och som han gjorde det. Han fick komma in i andra halvlek och det var då spelet lyfte för blåsvarta Sirius. Erik stod bakom det mesta. Men det var ju ingenting som jag inte redan visste. Sätter man honom på rätt plats är han guld värd. Så kära Sirius... låt honom spela på den positionen som han här bäst på så ska ni se att det här nog löser sig ;) Denna matchen förlorade de dock med 2-0, men får han fortsätta med sina serveringar av chanser så ska ni se att någon snart sätter den :) 04.00 var alla avlastade och på väg i säng, så även jag. Tack Anna för sällskapet och tack Erik för att du var tyst och lugn åtminstone på slutet av resan ;) Du är bäst brorsan, glöm inte det.













//Emelie


Sorry...

Tur att min bror har större koll än jag, 7 minuter tog det, kändes som 20 lyckliga dock :)
Och Govend gjorde alla målen... inte Goven ;)

Pojkallsvenskan. CU-Fbk

Innan jag skriver vad jag tyckte om matchen ber jag om ursäkt för alla felstavade namn :)
Och så vill jag innan tillägga att Goven Musafar är min idoool :D
Och vill ni ha rolig och fartfylld fotboll måste ni gå och se Uniteds pojkallsvenska lag, strålande bra är den också ibland :)

Det första jag fick se när jag kom ( för så klart var jag lite sen) var ett felaktigt domslut. Det sparkades omkull en united spelare som då råkade lägga handen på bollen, och självklart, hands och frispark till Fbk. Bra. Det var väl första tanken som slog mig, ytterligare en sopig domare som den jag hade nöjet att beskåda när CU:s A-lag mötte Forward för ngn vecka sedan. Första halvlek var nog inte den bästa den domaren dömt i sitt liv men det tog sig som tur sen i andra.

När det gällde spelet så vet jag inte riktigt om alla dessa felbedömda glidtacklingar beror på hormonstinna 15- åringar som inte riktigt kan ta det lugnt, eller om de helt enkelt är så dåliga på att bedöma avstånd?
Tyvärr tror jag på det förstnämnda för sådana brutala kapningar man fick se ibland har väl sällan skådats. Man funderade på vad de tänkte på när de slängde sig mot bollen, eller ja, om de ens siktade på bollen?
Det de tyvärr inte förstår är att det är så lätt att skada någon.
Vårdslöst spel fick man alltså se mycket av idag, och inte för att vara partisk eller så, men Fbk stod för det mesta av den vårdslösheten. Det var ett par gula kort å deras vägnar och även ett rött som trillade in efter en fbk:ares otroliga omognad? Killen får alltså kort 2 gånger för att ha sparkat iväg bollen. Så onödigt. Den första incidenten började med en frispark och slutade i ett gult kort, nog för att han förtjänade den bara för själva frisparksincidenten men att sparka iväg bollen gav honom verkligen 1...frågar du mig så borde 2 killar till ha gult ev rött för sina efterslängningar och brutala kapningar.
United drog också på sig ett gult. Stefan Zarkovic fick i 20- 25 min gult efter att ha kapat en kille. Solklart kort.

Men nu struntar vi i allt det. Nu till höjdpunken i andra halvlek. De 20 minuter av glädje som Goven så helt fantastiskt levererar. Som nästan slår målet på Råtorpsvallen förra sommaren då Goven står och trixar i straffområdet, kickar upp bollen och drar en bisacletas(?) rätt upp i högra krysset. Underbart. Men det här var nästan lika härligt att se.
På ca 20 minuter gör grabben alltså 4 mål. I en match som Fbk, helt ärligt, hade styrt lite över i andra halvlek. Då kliver Goven dit på en frispark, till vänster utanför straffområdet och slår den till vänster om muren och måååååååål!!
Härligt. 1-0 United. Några minuter senare...Jesper Alfraeus gör en instickare mot straffområdet, "skjuter", målvakten räddar men släpper en retur som Goven nickar in. 2-0. Ytterligare några minuter senare. Jacob (från juniorlaget) löper som en tok, snabbt som tusan in i mitten, petar fram den till Goven och han lobbar retsamt över målvakten. Som för övrigt var mkt duktig innan denna målkavalkad. 3-0. Sedan är det då dags igen...Goven gör ytterligare ett mål och fastställer resultatet 4-0 vilket är lite missvisande då detta inte alls speglar matchen men det var ju härligt att vi vann :D

Så denna match. All cred til Goven som i första halvlek inte fick mkt spelrum och kommer in igen i andra och gör 4(!!) mål. Jacob från juniorlaget gör ett par riktigt fina rusher på vänster kanten, Sen har vi nr 2...David? som är riktigt duktig ibland. Och sist men inte minst min kära bror Andre. Så lugn, så säker och framförallt, vilken spelförståelse. Och det säger jag inte bara för att vi är syskon ;) Från att vanligtvis spela mittfält till att gå in och lugna ner hela backlinjen och ha allt under kontroll imponerar på storasyster ;)

Gå och se en pojkallsvensk match då United spelar. Man blir inte missnöjd, finns alltid något finlir att njuta av:)

Lite bilder från träningslägret vi var iväg på.. i brist på annat :P

Börjar ju med den bästa så klart...


Behöver man ens kommentera :D




De fina stugorna jag, Mattis, Carro, Frasse och senare också Malin och Frida sov i. Kyligt värre första natten :P



Efter Hallden matchen som vi vann :D



De 2 som bytte lag ett kort tag... :P



U-laget gör sig redo för träning....

Fler bilder kommer i framtiden ;)

//Emelie


Så var det Arvika Supporters igår..

och en oförtjänt förlorad 1 poängare. Som till och med kunde varit 3 poäng om alla de målchanser vi fick hade förvaltats.Men tyvärr går det ju inte alltid som man vill och Arvika Supporters fick efter 90 spelade minuter se sig som segrare med 3-2. Det syntes tydligt, i första halvlek ska tilläggas, vilka som hade rutin och modet att spela. Det syntes även att Arvika var ute efter en sak, eller ute och ute, men de sökte då hörnor värre än Norrstrand gjort då jag sett dem spela. Och det säger inte lite det :) En del hörnor förvaltade de väl och en del andra inte, men hörnor det hade de. Jag är varken proffs på att räkna eller hålla ordning på tid men när det hade gått ca en kvart måste de åtminstone ha haft en 5-6 hörnor. Varav en resulterade i 2-0, 1-0 kom snöpligt några minuter tidigare..även 3-0 kom på en lite senare lagd hörna.

Positivt från första halvlek var ändå att se att Bjergestam fortfarande inte viker ner sig, skoj att se :)
Carro... spelförståelsen hos den här tjejen är ju fruktansvärt jobbigt att se för en annan för det ser ju så förbannat enkelt ut, sen att kortast på plan är bäst med huvudet är ju lite roligt. Vilka nickmål hon gör alltså :P Sen tyckte jag att Carlberg var riktigt på hugget, det blev ju 1 mål där också, mycket fint och lugnt såg det ut att gå :) Joppan hade ju även sin första match sen skadan och det såg förvånansvärt piggt ut, hur fan orkar hon springa så förbannat? Men tack gode gud att vi har den strebern tillbaka i laget ;)
Fias nickskarvar, och vad det nu är som gör att hon får bollen vidare, är alltid lika skoj att se, och som hon kan springa :)
Det var väl inte den lättaste motståndaren vi mötte idag så Malin, bra kämpat för första matchen sen sjukdomen och premiären ;) Hannas hörnor och frisparkar är ju också en fröjd att se :)

Så nu har vi gått igenom de prestationer som jag lade märke extra till, kan jag kanske sluta spruta ut namn :)
Men i det hela så var det, som jag ser det, 1 poäng som vi förlorade idag. Vi förtjänade att vinna, eller ja, åtminstone oavgjort. Hade vi varit tuffare i straffområdet och i kring där hade vi haft poäng med oss idag. Sen att Arvika söker hörna på hörna och förvaltar en del av dem väl, det är väl ingenting man kan undvika att nämna som summering för den här matchen. Även Arvikas målvakt ska väl inte få gå omärkt förbi, den armbågen hon satte ut när Lindskog stormade fram emot henne hade kunnat slutat riktigt illa. Helt ärligt, du har bollen, ge fan i fulspel...

Men jag tyckte, i andra halvlek, att vi var förtjänta av att få ett mål. Det slets och sprangs men tyvärr för jäves.
Vi kommer skaka om 3:an brudar :D

//Emelie

Hej och välkomna...

till min nya blogg.
Emelie Jernberg, 23 år och för tillfället ganska handikappad. Eller ja...inte så farligt kanske för jag kan ju faktiskt gå :)
Mitt korsband har, som de flesta redan vet gått av, eller är väldigt trasigt i vart fall så jag har ca 3 månaders rehab att se fram emot. Efter de 3 månaderna så är det tillbaka till ortopeden som gäller och det ska då beslutas om jag behöver en rekonstruktion av korsbandet eller inte, med mitt flyt så troligen. Men fram tills dess ska jag kicka ass på rehaben.
Och eftersom Dennis tydligen inte verkar tycka att jag har något bättre för mig ska jag tydligen blogga här också :)
Bättre och bättre i och för sig....det går väl att diskuteras. Vet inte ens om jag är särskilt bra på det här men det lär väl märkas antar jag :) Men jag får en bayline och bara det är mäktigt nog för att säga ja, och så är jag lite töntig också så det här kan nog bli kul.

Har inte den blekaste om vad jag ska skriva direkt men det är väl meningen att det ska handla om fotboll. :)
Hur det går för mig i träningen, hur jag tycker det går för oss i fotbollen och allmänt bara om fotboll.
Funderar på att hyra in Bjergestam för att skriva om liga matcher och annan dret hon sitter och fördriver kvällarna med att titta på :P Hon brukar ha bra åsikter om en del matcher ;)
Men som sagt, det blir nog mycket A-lags matcher och den enda andra fotboll jag kollar på är mina bröders, så Carlstad Uniteds matcher lär väl hamna här. Självklart ska man i första hand kolla på Kils matcher men det förstår ni ju alla :)
Men jag hoppas väl att någon stackare ska orka med att fördriva tiden genom att ögna igenom vad jag skrivit så gott folk, håll till godo.

// Emelie

RSS 2.0